ЕКСКУРЗИЯ ДО ГРАД ЛОВЕЧ, СЕЛО КЪКРИНА И КРУШУНСКИТЕ ВОДОПАДИ

На 20 октомври учениците от прогимназиален етап участваха в еднодневна екскурзия до град Ловеч. Разгледахме централната част на града и посетихме етнографският музей – един от забележителните обекти в старинният квартал на име Вароша. Експонатите ни „разказаха“ за ежедневието и домашния бит на местните жители от края на 19 -ти началото на 20 -ти век.

Разходихме се и до село Къкрина, където посетихме Къкринското ханче, свързано с най-почитаният герой от българската история – Васил  Левски. Идеологът на българското движение за освобождението от османско владичество е заловен тук от турските заптиета през 1872 година.

По-късно се насладихме на живописните Крушунски водопади, които несъмнено са едни от най-красивите и интересни места за посещение и туризъм в България. Завършихме пътуването си с разходка до Деветашката пещера, която е една от най-големите пещери у нас. Разположена на 16 км северно от Ловеч, близо до село Деветаки – на десния бряг на река Осъм, пещерата предлага някой от най-интересните останки от времето на неолита по българските земи.