Образователни и творчески състезания и игри „От А до Я“

През месец март, по повод юбилея на училището, с учениците от начален и от прогимназиален етап се проведоха образователни и творчески състезания и игри под надслов „От А до Я“.

На 29.03.2022 г. се състезаваха учениците от начален етап. Предварително бяха сформирани два отбора – отбор „Лалета“ и отбор „Нарциси“. Във всеки отбор беше включен по един ученик от клас. Състезанието протече в четири кръга: I кръг – „Що е то?“;  II кръг – „Народни мъдрости“;  III кръг – „Аз обичам да чета“;  IV кръг – „Бързи сме и умни“. В хода на състезанието учениците отгатваха гатанки, подреждаха думи и записваха народни мъдрости, четоха откъси от приказки на Братя Грим и Шарл Перо, редиха пъзели, а капитаните презентираха пред всички наредените картини.

Победи отбор „Лалета“.

Директорът на училището поздрави участниците за отличното им представяне. Всеки от тях получи грамота и поощрителна награда.

Образователното и творческо състезание „От А до Я“ за учениците от прогимназиален етап се проведе на 22.03.2022 г. От желаещите да се включат в състезанието  бяха сформирани  два отбора от по 6 човека.

В рамките на един учебен час бяха показани моменти от всички изучавани учебни предмети. Представителите на отбор „Отличници“ и отбор „Приключенци“ демонстрираха знания и умения, но и работа в екип, бързина,  сръчност,  презентационни умения.  Получи се един нетрадиционен час с интересни и забавни ситуации, който внесе много настроение сред публиката.

Отборите се представиха чудесно и завършиха с равен резултат.

Директорът на училището – г-жа Николова връчи на всеки участник грамота и подарък.

Скъпи ученици, поздравления за доброто представяне! Показахте, че сте знаещи и можещи млади хора. Продължавайте да се доказвате!