КОНКУРС „МОЕТО УЧИЛИЩЕ“

През месец февруари по повод юбилея на училището се проведе конкурс за литературно творчество и рисунка на тема „Моето училище“.

Десетки ученици приеха предизвикателството и се включиха с ентусиазъм в инициативата, като показаха отношението си към родното училище, разкриха въображението и таланта си.

В момента училищните коридори са превърнати в истинска галерия чрез оформените кътове с ученически рисунки. В творбите на нашите художници могат да се видят ликовете на солунските братя Кирил и Методий, училищната сграда, играта на спортната площадка, ученето в класната стая.

На литературното табло са поместени 7 стихотворения, 2 от които на английски език,  и 3 есета. Тук можем да прочетем историята на училището, да доловим преклонението  на днешните ученици пред знанието, да разберем каква е ролята на учителя в живота им, да усетим емоцията, когато са заедно със съучениците си.

ОТЛИЧЕНИ ТВОРБИ

Рисунка

  • начален етап

I място – Кристиян Печурков, III клас

II място – Мартин Стоичков, Iа клас

III място – Виктория Николова, Iб клас

  • прогимназиален етап

I място – Надежда Василева Симеонова, VII клас

II място – Теодора Данаилова Петкова, VI клас

III място – Лора Манолова Славчева, V клас

Литературно творчество

– за стихотворение – Дейвид Георгиев Петров, VII клас

– за есе (отговор на житейски въпрос) – Божидара Пламенова Паунова, VI клас

 

Наградите ще бъдат връчени на тържествения концерт по повод юбилея на ОУ „Св св. Кирил и Методий“ – Нови хан на 11.05.2022 г.

Всички участници ще получат благодарствени грамоти.

Ръководството на училището и учителският екип изразяват благодарност към всички участници в конкурса и им пожелават  много бъдещи успехи.