Празник на буквите

Много вълнуващ празник за първокласниците от ОУ ” Св. Св. Кирил и Методий ” – с.Нови хан бе проведен на 07 април. Тържеството на 1  клас премина под мотото „НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ“.

Първокласниците, макар и малко притеснени, с много настроение представиха забавен рецитал за буквите. С този незабравим празник първолаците отбелязаха края на седеммесечния период, през който преминаха през трудности и радости при изучаването на тридесетте букви от българската азбука, за да се поздравят в края на периода с вълшебните думички „НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ“.

Децата с пълна увереност показаха пред своите родители, че вече познават всички букви и могат да четат. От вчера те вече замениха своята първа и най-важна книжка „ Букварчето „ с  „Читанката”, която оттук насетне ще ги научи да четат самостоятелно и свободно и ще ги заведе до прага на най-богатия и необятен свят, а именно света на книгите.

Директорът на училището Йорданка Божинкова лично с любов и възхищение от видяното поздрави първокласниците и подари на всички по една детска приказна книжка.

Гвоздеят на празника бе изненадата на родителите – голяма и красива торта с тридесетте букви от българската азбука.