29 СЕПТЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН НА СЪРЦЕТО

Инициативата е на Световната федерация на сърцето, чества се от 2000 година.

“Сърцето е най – важният орган в човешкото тяло!”

Това е единственият орган, който не почива. Още бащата на медицината Хипократ е написал, че сърцето спре ли, то спира завинаги!

За това нашите сърца никога не спират да туптят.

Първият училищен звънец в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Нови хан

Днес в 9.30 часа започна с много настроение, подаръци и цветя празничното тържество по повод началото на новата учебна 2023/24 година. 

            На тържеството  присъстваха: г-н Ивайло Симеонов – кмет на Община Елин Пелин; г-жа Илина Цветанова – експерт в  отдел „Образование“ – Община Елин Пелин; г-н Александър Стоичков – кмет на с. Нови хан; отец Григорий; представители на ЦДГ „Детелина“ и НЧ „Иван Вазов-1928“ – с. Нови хан; бивши учители;  родители.

            Програмата започна с церемония по посрещане на училищното знаме и изпълнение на националния химн.

            Традиционно  директорът на училището отправи поздрав към учениците, родителите и учителите с пожелание за спорна и успешна учебна година.

            Приветствие по повод старта на новата учебна година отправи кметът на Община Елин Пелин г-н Симеонов.

            Г-н Александър Стоичков поздрави от името на родителите на учениците, които за първи път прекрачват училищния праг.

            За здраве и благополучие отец Григорий отслужи тържествен водосвет.

            Първокласниците пристъпиха училищния праг, посрещнати с пита и мед.

            Спорна и успешна учебна година!

Да правим добро!

С мисъл за опазване на природата  и в подкрепа на благородна кауза учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Нови хан за поредна година  взеха участие в популярната кампания „Дари капачка – спаси живот“.

Благодарим на учениците от всички класове, че се включиха в  поредното събиране на капачки!    

ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАВЪРШВАНЕ НА НАЧАЛЕН ЕТАП

В присъствието на своите учители, родители, учениците пяха, рецитираха и танцуваха. Г- жа Николова – директор на ОУ’’Св. св. Кирил и Методий’’  поздрави учениците с успешно завършване на учебната година – раздаде грамоти и награди на отличниците и победителите в различните конкурси и състезания.

Пожелаваме на всички ученици пълноценна и щастлива ваканция!

НА 2 ЮНИ УЧЕНИЦИТЕ ОТ ВТОРИ И ТРЕТИ КЛАС ИЗКАЧИХА ВРЪХ ОКОЛЧИЦА И СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ПАМЕТНИКА НА БОТЕВ В ЦЕНТЪРА НА ГРАД ВРАЦА

В Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България учениците от втори и трети клас на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“  изкачиха връх Околчица, за да отдадат своята почит към националния герой и героите, отдали живота си за свободата на България.

Учениците се поклониха пред паметника на Ботев в центъра на град Враца, разгледаха историческия музей, където имаха възможност да видят Рогозенското съкровище – най-голямото тракийско съкровище, откривано по нашите земи.

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПЪРВИ КЛАС НА ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

На 2 юни 2023г. ученици от 1 клас бяха на еднодневна екскурзия по маршрут: Нови хан – Долна баня – Траянови врата.

В гр. Долна баня разгледаха Фермата за щрауси, забавляваха се в надуваем замък.

Посетиха крепостта“ Траянови врата“ и чрез интересна беседа и филм научиха важни неща от нашата история.

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА НА ГРУПАТА ЗА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ – „ДИГИТАЛНИ УМЕНИЯ“

Учениците от трети клас през учебната 2022/2023г., с ръководител г-жа Диляна Стоилова, участваха в група за занимания по интереси – „Дигитални умения.“

Изпълняваха  проекти с програмите MS Power Point, MS Windows по собствени теми. Компютърни рисунки с програмата MS Paint.

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА НА ГРУПАТА ЗА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ – „ СРЪЧКОВЦИ“

През учебната 2022/2023г. във IIа клас на ОУ“Св.св.Кирил и Методий“ бе сформирана група за занимания по интереси-клуб „Сръчковци“ с ръководител Красимира Полихронова.

Чрез заниманията в него,малките творци опознаха много нови техники и изразни средства.Развиха въобръжението и таланта си.Научиха се да работят в екип и да си бъдат взаимно полезни.Работиха усърдно и старателно по всяка тема.

В последното си занимание изработиха красиви и пъстри хвърчила,отправяйки поглед към наближаващата ваканция и безгрижните летни игри.