НА 2 ЮНИ УЧЕНИЦИТЕ ОТ ВТОРИ И ТРЕТИ КЛАС ИЗКАЧИХА ВРЪХ ОКОЛЧИЦА И СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ПАМЕТНИКА НА БОТЕВ В ЦЕНТЪРА НА ГРАД ВРАЦА

В Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България учениците от втори и трети клас на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“  изкачиха връх Околчица, за да отдадат своята почит към националния герой и героите, отдали живота си за свободата на България.

Учениците се поклониха пред паметника на Ботев в центъра на град Враца, разгледаха историческия музей, където имаха възможност да видят Рогозенското съкровище – най-голямото тракийско съкровище, откривано по нашите земи.

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПЪРВИ КЛАС НА ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

На 2 юни 2023г. ученици от 1 клас бяха на еднодневна екскурзия по маршрут: Нови хан – Долна баня – Траянови врата.

В гр. Долна баня разгледаха Фермата за щрауси, забавляваха се в надуваем замък.

Посетиха крепостта“ Траянови врата“ и чрез интересна беседа и филм научиха важни неща от нашата история.

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА НА ГРУПАТА ЗА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ – „ДИГИТАЛНИ УМЕНИЯ“

Учениците от трети клас през учебната 2022/2023г., с ръководител г-жа Диляна Стоилова, участваха в група за занимания по интереси – „Дигитални умения.“

Изпълняваха  проекти с програмите MS Power Point, MS Windows по собствени теми. Компютърни рисунки с програмата MS Paint.

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА НА ГРУПАТА ЗА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ – „ СРЪЧКОВЦИ“

През учебната 2022/2023г. във IIа клас на ОУ“Св.св.Кирил и Методий“ бе сформирана група за занимания по интереси-клуб „Сръчковци“ с ръководител Красимира Полихронова.

Чрез заниманията в него,малките творци опознаха много нови техники и изразни средства.Развиха въобръжението и таланта си.Научиха се да работят в екип и да си бъдат взаимно полезни.Работиха усърдно и старателно по всяка тема.

В последното си занимание изработиха красиви и пъстри хвърчила,отправяйки поглед към наближаващата ваканция и безгрижните летни игри.

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА НА ГРУПАТА ЗА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ – „ МЛАД ИЗСЛЕДОВАТЕЛ“

Учениците от II б клас през учебната 2022/2023 година, с ръководител г-жа Пепа Василева участваха в група за занимания по интереси – „ Млад изследовател“.

Второкласниците разшириха знанията си за природните ресурси, процесите и явленията водещи до замърсяване на околната среда. Осъзнаха зависимостта на човека от чистия въздух и чистата вода.

С голямо желание и усърдие,  учениците от II б клас,  събираха информация и проучваха факти. Извършваха опити. Наблюдаваха и регистрираха данни.

Младите изследователи изградиха съзнателно отношение и отговорност по въпроси, свързани с опазване на околната среда.

СЪОБЩЕНИЕ

Документите за записване в първи клас, за учебната 2023/2024г., ще се подават по следния график:

04.06.2023г. /неделя/ от 09.00ч. до 17.00ч.
05.06.2023г. /понеделник/ от 08.30ч. до 16.30ч.
06.06.2023г. /вторник/ от 08.30ч. до 16.30ч.

Документи необходими за записването:

Удостоверение за завършена подготвителна група – Оригинал.
Копие от акт за раждане на детето за проверка на данните.

Ученици отбелязаха Деня на Европа

Ученици от VII клас се включиха в инициативи по случай 9 май – Деня на Европа.

Изработиха табла и книга със знамената на страните членки на Европейския съюз, изписаха послания за мир и цитираха мъдри мисли, че заедно можем да вървим към по-добро бъдеще.

 Повод за гордост!

  На 25. 04. 2023г. отборът по тенис на маса участва в зоново първенство в гр. Дупница.

След оспорвани двубои нашият отбор зае достойното трето място и бе награден с грамота от организаторите на състезанието.

Поздравления за отличното представяне!